Gespot


Espresso-apparaat.nl: De espresso-apparaten vergelijker

0


Espresso-apparaat.nl
is een vergelijkingssite die zich specialiseert in het vergelijken van espresso-apparaten. Dus niet de breedte van het aanbod, zoals op andere vergelijkingssites, maar juist de diepte van het aanbod wordt belicht. Tijd voor koffie, dus! In gesprek met Frans Eldering.

Wat is het?

“
Elk apparaat dat wij op Espresso-apparaat.nl plaatsen wordt op meer dan vijftig kenmerken ingedeeld, zodat je heel specifiek naar een geschikt apparaat kunt zoeken. Dus niet de breedte van het aanbod zoals bijvoorbeeld op Kieskeurig.nl, maar juist de diepte van het aanbod wordt belicht. Speciaal voor bezoekers zonder ervaring met espresso-apparaten hebben wij een keuzehulp ontwikkeld. Hiermee krijg je op basis van behoefte, bijvoorbeeld koffievoorkeur, prijs en/of bereidingswijze, een passend aanbod voorgeschoteld. Buiten het vergelijken van espresso-apparaten bieden we uitgebreide informatie over specificaties en de verschillende soorten espressosystemen. Verder kun je handleidingen downloaden en video’s bekijken per apparaat.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens het zoeken naar een espresso-apparaat merkten wij al snel dat de bekende vergelijkingssites een aantal tekortkomingen hebben. Op veel relevante specificaties is niet te filteren. Ook de websites die zich specifiek op espresso-apparaten richten, bieden vaak niet meer dan een aantal standaard filters als merk, kleur en type. Er zijn echter zoveel verschillende specificaties die een apparaat wel of niet geschikt maken voor een gebruiker, dat je hier vaak niet verder komt. Een ander probleem waar wij tegenaan liepen is dat veel handleidingen niet of moeilijk vindbaar zijn. Van vrijwel alle apparaten die wij vergelijken is een handleiding beschikbaar op onze website.

Het doel van espresso-apparaat.nl is mensen zo goed mogelijk te helpen met het vinden van een espresso-apparaat dat aansluit bij hun behoeften.  Zo bieden we bijvoorbeeld meer mogelijkheden om te filteren dan bijvoorbeeld een site als Kieskeurig en verschijnen er ook regelmatig hands-on tips over bijvoorbeeld het optimaal bewaren van koffiebonen. Espresso-apparaat.nl is hiermee een site die zich volledig richt op de koffiegebruiker.”

Hoe werkt het?

“Met de genoemde filters kun je vrij snel uitkomen bij een apparaat dat specifiek geschikt voor jou is. Als je echt nieuw bent in espressoland hebben we een keuzehulp gemaakt waarmee je in vier stappen een selectie van geschikte apparaten maakt. Gebruiksvriendelijkheid was het sleutelwoord tijdens de ontwikkeling.”

 

Wat zijn de facts?

“Momenteel staan er ruim 300 apparaten op de website. Wat gelijk opvalt is het enorme prijsverschil bij sommige apparaten. Deze lopen op tot 94%! De website is op dit moment pas 2 weken live; over enkele maanden verwachten we meer relevante cijfers te hebben.”

Wie is betrokken?

“
Espresso-apparaat.nl is een initiatief van Publia. Publia ontwikkelt websites voor consumenten volgens een performance based verdienmodel.”